Kremet kokos- og linsekorma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kokos- og linsekorma

Kremet kokos- og linsekorma

med basmatiris og granateple

Grønne linser passer perfekt i indiske karriretter, og i denne oppskriften serverer vi gryten med en rekke herlige smaker. Vi lager en kremet saus med matfløte, og krydrer med gul karripasta og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Linsegryten serveres på en seng av luftig basmatiris, og toppes med ferske granateplefrø, salte peanøtter, finhakket chili og søt aprikoschutney.

Tags:
Rask
Vegetar
Hvetefri
Plantebasert
Allergener:
Sennep
Selleri
Peanøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Grønne linser

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Mild Mahal

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

½ stk

Rød chili

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

60 g

Spinat

½ stk

Granateple

150 g

Basmatiris

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

7.5 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier813 kcal
Energi (kj)3400 kj
Fett35.7 g
Mettet fett19.7 g
Karbohydrater99.2 g
Sukker21.3 g
Protein18.5 g
Natrium543.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skyll spinat.

Hell væske av linser.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.

Rull granateple [1/2 stk, 2P] hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet. 

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Stek krydder
3

Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek Mild Mahal, gul karripasta og kokos [1/2 pakke, 2P] i 1 min, til velduftende.

Tilsett linser
4

Tilsett linser, grønnsaksbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og matfløte [1/2 pakke, 2P].

La småkoke i 3-4 min, til noe tyknet.

Tilsett spinat
5

Vend spinat i stekepannen og la den mykne rett før servering.

Server
6

Anrett ris og karri i dype tallerkener.

Topp med granateple, chili, peanøtter og en klatt aprikoschutney.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image