HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Basilikumkylling
topBanner
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med poteter og eplesalat

Tags:Under 650 kcalRaskBarnevennlig
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

1 stk

Eple

60 g

Salatblanding

4 g

Grønnsaksbuljong

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

20 g

Solsikkefrø

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

etter behov

Smør (steg 5)

etter behov

Smør (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier594 kcal
Energi (kj)2485 kj
Fett21.44 g
Mettet fett9.3 g
Karbohydrater56.12 g
Sukker12.3 g
Protein44.28 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skjær poteter (uskrellet) i to. Grovhakk basilikum. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

2

Kok poteter i 10-15 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett en klatt smør* og en klype salt* og pepper*, og bland godt.

3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland Hvitløksflørt og en skvett olivenolje* i en skål. Vend kylling i skålen. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, og overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær eple i tynne halve skiver. Bland en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper* i en skål. Bland salatblanding og eple i skålen. TIPS: Vent med å blande sammen til rett før servering, så salaten holder seg sprø.

5

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og halvparten av basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.

6

Anrett poteter, kylling og eplesalat på tallerkener. Drypp over basilikumsaus. Topp med solsikkefrø og resterende basilikum.