
Kremet baconpasta
med sprø pangrattato og finrevet ost
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
½ stk
Purre
2 stk
Tomat
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
140 g
Bacon, terninger
4 g
Kyllingbuljong
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Gressløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte
Kok opp vann* i en gryte med en klype salt*. Skjær purreløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll spinat under kaldt vann* i et dørslag. Skjær tomat i 2 cm tykke terninger.
Kok spagetti i 7-9 min, eller til den er “al dente”. Spar litt av pastavannet [1/2 dl | 1 dl], og hell resten fra. Bland spagetti med en skvett olivenolje* i gryten.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett panko og stek i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*, og overfør deretter til en liten skål.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 3-4 min. Tilsett purreløk og tomat, og stek videre i 2-3 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Tilsett matfløte, krydderblanding, grønnsaksbuljong og en skvett pastavann, og la simre i 3-4 min. TIPS: Tilsett mer pastavann hvis sausen er for tykk.
Tilsett spinat, spagetti og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Smak til med pepper*.
Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med pangrattato. Dryss over revet ost.