Frisk opp ukens fiskemiddag med noen spennende ingredienser. Vi panerer torskefileter i panko og kokos, som gjør fisken både saftig og sprø. Samtidig koker vi luftig ris, og blander en herlig grønn pak choi-salat med eple og peanøtter. Hev retten et siste hakk med en fyldig asiatisk saus laget med ingefærkrydder, søt chilisaus og soyasaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
150 g
Langkornet hvit ris
25 g
Panko paneringsmel
1 stk
Eple
20 g
Saltede peanøtter
12.5 ml
Soyasaus
15 g
Revet kokos
1 stk
Pak choi
250 g
Torsk
40 g
Søt chilisaus
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
½ ss
Mel til saus
1 dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre i 14 min under lokk.
Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko og revet kokos i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, finhakk pak choi.
Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne staver.
Bland pak choi, eple, peanøtter, salt og olivenolje i en mellomstor skål.
Visp sammen mel og vann i en liten skål.
Tørk av stekepannen og varm opp på middels varme.
Tilsett soyasaus, Ginger Ninja, søt chilisaus og smør.
Rør inn melblanding når smøret har smeltet. La putre i 1-2 min, til tyknet. Fjern fra varme.
Fordel ris i skåler, og topp med torsk og salat.
Øs saus over fisken.