Skip to main content
Kjøttboller og pasta i tomatsaus
Kjøttboller og pasta i tomatsaus

Kjøttboller og pasta i tomatsaus

Lag din egen - nyt sammen

Med vårt barnevennlige konsept kan store og små sette sammen måltidets deler akkurat som de vil. Slik kan alle nyte sine favoritter og fortsatt samles rundt bordet. Spaghetti i tomatsaus står på menyen, med deilige toppings som du kan velge helt selv. Kun fantasien setter grenser når du kan sette sammen akkurat den pastatallerkenen du har lyst på!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

1 stk

Squash

390 g

Hakkede tomater

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Egg, Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg til kjøttboller

¼ ts

Salt til kjøttboller

2 dl

Spart pastavann

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Ketchup til saus

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier854 kcal
Energi (kj)3571 kj
Fett29.5 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater96.7 g
Sukker20.8 g
Fiber9.6 g
Protein45.1 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium882.4 mg

Framgangsmåte

Forbered kjøttboller
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, Mamas Favoritt, salt og en klype pepper i en stor skål.

Rull farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender, og overfør til et stekebrett med bakepapir.

Ovnsbak kjøttboller
2

Stek kjøttboller i ovnen i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Kok spaghetti
3

I mellomtiden, kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og sett den til side.

Hell av vannet og legg spaghetti tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær squash i 1 cm store biter.

Grovhakk tomat.

Skyll spinat.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek squash i 2-4 min, eller til myknet. Krydre med salt og en klype pepper.

Legg over i en liten skål og hold varm.

Lag saus
5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett hakkede tomater, pastavann, ketchup, sukker, salt og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarmt.

Vend spaghetti i sausen.

Server
6

Anrett kjøttboller, squash, tomat, spinat og finrevet ost i separate skåler.

Anrett spaghetti i skåler og topp med valgfritt tilbehør.