Hører ananas hjemme på pizza? Det bestemmer du helt selv! Rull ut pizzadeigen og topp den med akkurat det du vil. Vi kan friste med en rask, hjemmelaget tomatsaus, bacon, rødløk og ananas.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
113.5 g
Ananasringer
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam)
1 stk
Rødløk
1 stk
Pære
60 g
Salatblanding
195 g
Hakkede tomater
100 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
1 ss
Smør til saus
½ ts
Salt til saus
½ ts
Sukker til saus
1 ss
Ketchup til saus
¼ ts
Salt til salat
¼ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 250°C/240°C (varmluft).
Ta pizzadeig ut av pakningen og la hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdning. Da blir den lettere å jobbe med.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Tilsett hakkede tomater, salt, sukker og ketchup. La småkoke i 4-5 min, eller til noe tyknet.
Ta kjelen av varmen.
Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken.
Legg pizzadeig på hvetemelet og del i to emner. Kna ut deigen (bruk alternativt en kjevle) til ca 25 cm i diameter. La hvile et par minutter hvis deigene er vanskelig å jobbe med.
Overfør til et stekebrett med bakepapir.
Hell væske av ananas og grovhakk.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Smør tomatsaus i et jevnt lag på pizzadeig. Etterlat en 1 cm bred kant hele veien rundt.
Topp pizza med gouda, rødløk, bacon og ananas etter dine egne ønsker.
Bak i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Halver pære, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Bland salatblanding, pære, salt og olivenolje i en stor skål.
Anrett pizza på tallerkener og server med salat.