Skip to main content
Svinekjøttkofta i pita | Lag din egen variant
Svinekjøttkofta i pita | Lag din egen variant

Svinekjøttkofta i pita | Lag din egen variant

med ferske grønnsaker og regnbuefries

Disk opp med våre svinekoftaer i pitabrød, og la alle rundt middagsbordet bestemme selv hva de vil ha! Vi kan friste med fargerike rotfruktfries, salat, tomat, rødløk og hvitløksyoghurt. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Tomat

½ stk

Hvitløk

4 g

Panamat

½ stk

Rødløk

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

2 stk

Gulrot

2 stk

Rødbete

250 g

Svinekjøttdeig

1 stk

Salat

2 stk

Pitabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 stk

Egg til koftaer

¼ ts

Salt til koftaer

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier850 kcal
Energi (kj)3558 kj
Fett41.4 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater72.4 g
Sukker23.3 g
Fiber12.9 g
Protein40.1 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium136.1 mg
Potassium222 mg
Calcium24 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot, knollselleri og rødbete (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered kofta
2

I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg, brødrasp, Panamat og salt i en stor skål.

Form farse til 8 cm lange koftaer (3 per person) med fuktige hender.

Stek koftaer
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek koftaer i 2-3 min, eller til brunet. Snu med jevne mellomrom.

Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, eller til gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland dressing
4

I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre.

Grovhakk tomat.

Finhakk rødløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk, salt og en klype pepper i en liten skål.

Varm pitabrød
5

Hold pitabrød under rennende vann i 1 sek.

Legg dem direkte på en rist i ovnen og varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Server
6

Anrett fries på tallerkener.

Sett frem pitabrød, koftaer, grønnsaker og dressing på bordet.

Fyll pitabrød med valgfrie tilbehør.