Har barna lyst på pasta med tomatsaus? Gjør det enkelt og server alt i samme stekepanne! Vi steker rustikke kjøttboller med gode krydder, som vi deretter blander med pasta og en deilig tomatsaus med squash og hvitløk. Alt toppes med mozzarella og fersk persille - så er maten klar.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater
1 stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 stk
Squash
1 pose
Bladpersille
4 g
Kjøttbuljong
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 4)
1.5 ts
Sukker (steg 4)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok pasta i 10-11 min, eller til nesten 'al dente' (pastaen skal tilberedes videre i steg 5). Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], halvparten av Middelhavsdrøm og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne [2 panner, 4P] på middels høy varme.
Bruk en skje til å forme kjøttboller (ca. 5 per person). Legg rett i pannen. Stek under omrøring i 6-8 min, eller til brunet og nesten gjennomstekt (stekes videre i steg 4). Sett til side på et fat.
TIPS: Farsen er myk, så snu bollene når de har fått skorpe.
I mellomtiden, finhakk løk.
Skjær squash i 1 cm biter.
Plukk persilleblader.
Varm opp stekepannen på middels høy varme (ikke vask den) og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek squash og løk i 2-3 min, til blankt. Krydre med en klype salt.
Rør inn hakkede tomater, Hvitløksflørt, resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1,5 ts | 3 ts].
Vend kjøttboller inn i sausen. Senk varmen til middels og la putre i 1-2 min, eller til pastaen er ferdig.
Bland forsiktig pasta og pastavann med saus og kjøttboller i stekepannen. Strø over gouda. Sett på lokk og la stå til kjøttbollene er gjennomstekt og osten har smeltet, ca. 3-4 min.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.
Pynt med persille, sett stekepannen på bordet og la alle forsyne seg!