Kylling korma er en mild indisk karrirett med kylling, kremet saus og masse godt krydder. Vår variant serveres med sprø cashewnøttris, søt aprikoschutney, svalende yoghurt og grønne bønner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Lime
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder: Sennep)
20 g
Gul karripasta
(Inneholder: Sennep)
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlet kyllingbryst
2 stk
Tomat
180 ml
Kokosmelk
4 g
Mild Mahal
75 g
Grønne bønner
1 ss
Smør til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til steking
2 ss
Vann til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til saus
Grovhakk cashewnøtter.
Smelt smør i en kjele på middels varme. Rist cashewnøtter i 3-4 min, til gylne. Tilsett vann og kok opp.
Tilsett ris og salt og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, plukk mynte- og korianderblader og finhakk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær av endene på grønne bønner og grovhakk.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Skjær løk i tynne skiver.
Skjær lime i båter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner og halvparten av hvitløken under omrøring i 2 min.
Tilsett tomat og en skvett vann og stek under omrøring i ytterligere 2-3 min.Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og dekk til slik at det holder varmen.
Varm opp stekepannen (ikke vask først) på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek løk og kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett gul karripasta, Mild Mahal og resterende hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Senk til middels varme og tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, en stor skvett limesaft, salt og en klype pepper. Bland godt. La småkoke i 2-3 min.
I mellomtiden, bland yoghurt, mynte, koriander og en klype salt og pepper i en skål.
Anrett ris og kylling i dype tallerkener.
Topp med en klatt aprikoschutney og urteyoghurt.
Server tomater og grønne bønner ved siden av.