Inviter til indisk aften med marinert kylling, krydret ris med cashewnøtter, frisk mynte- og kålrabisalat og aprikoschutney. Enkelt, men utrolig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder: Sennep)
300 g
Strimlet kyllingbryst
½ stk
Kålrabi, hvit
1 stk
Mynte
4 g
Mild Mahal
1 stk
Salat
150 g
Spisskål, skåret
½ g
Chiliflak
½ ss
Smør til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til kjøtt
Grovhakk cashewnøtter.
Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme. Rist cashewnøtter i 2-3 min, eller til gylne.
Tilsett smør og la det smelte.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Grovhakk salat.
Skrell og skjær kålrabi i 1 cm store biter.
Plukk og grovhakk mynteblad.
Bland salat, spisskål, kålrabi, mynte, salt og olivenolje i en stor skål. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med Mild Mahal, chiliflak og salt.
Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett ris, kylling og salat i skåler.
Topp med yoghurt og aprikoschutney.