HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonningstekt Halloumi
topBanner
Honningstekt halloumi

Honningstekt halloumi

med oreganokrydrede pommes frites og mild tzatziki

Tags:Vegetar
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

125 g

Cherrytomater

1 stk

Sitron

½ g

Oregano, tørket

200 g

Halloumi

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

12.5 g

Honning

60 g

Salatblanding

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier642 kcal
Energi (kj)2687 kj
Fett29.38 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater58.73 g
Sukker16.8 g
Protein32 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (ca. 1/2 cm). Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*. Strø over oregano [1/2 pakke, 2P] og sitronskall. Krydre med en klype salt og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylden. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

2

Halver cherrytomater. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min. Finhakk eller press hvitløk. Riv halvparten av agurken. Skjær resterende agurk i tynne skiver.

3

Skjær halloumi i 2 biter per person. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

4

Bruk hendene dine til å presse ut vannet av revet agurk over vasken. Bland yoghurt, hvitløk og agurk i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland agurkskiver, ovnsbakte tomater, salatblanding, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* i en annen skål.

5

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 2 min på hver side. Tilsett honning og en skvett sitronsaft det siste minuttet. Snu halloumi forsiktig for å dekke i saus.

6

Fordel halloumi, pommes frites og tomatsalat i dype tallerkener. Drypp over litt tzatziki og server limebåter på siden.