topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honningstekt halloumi

Honningstekt halloumi

med oreganokrydrede pommes frites og mild tzatziki

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

125 g

Cherrytomater

1 stk

Sitron

½ g

Oregano, tørket

200 g

Halloumi

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12.5 g

Honning

60 g

Salatblanding

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier642 kcal
Energi (kj)2687 kj
Fett29.38 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater58.73 g
Sukker16.8 g
Protein32 g
Natrium0 mg

Redskaper

•Bakeplate
•Stekepanne

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Sett ovnen pÃ¥ 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (ca. 1/2 cm). Riv en klype sitronskall og skjær sitron i bÃ¥ter. Fordel poteter pÃ¥ et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*. Strø over oregano [1/2 pakke, 2P] og sitronskall. Krydre med en klype salt og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylden. VIKTIG: Husk Ã¥ skrubbe sitron før du river skallet.

Forbered grønnsaker
2

Halver cherrytomater. Fordel cherrytomater pÃ¥ et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min. Finhakk eller press hvitløk. Riv halvparten av agurken. Skjær resterende agurk i tynne skiver.

Forbered halloumi
3

Skjær halloumi i 2 biter per person. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

Lag tzatziki & salat
4

Bruk hendene dine til Ã¥ presse ut vannet av revet agurk over vasken. Bland yoghurt, hvitløk og agurk i en liten skÃ¥l. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland agurkskiver, ovnsbakte tomater, salatblanding, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* i en annen skÃ¥l.

Stek halloumi
5

NÃ¥r potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pÃ¥ middels høy varme. Stek halloumi i 2 min pÃ¥ hver side. Tilsett honning og en skvett sitronsaft det siste minuttet. Snu halloumi forsiktig for Ã¥ dekke i saus.

Server
6

Fordel halloumi, pommes frites og tomatsalat i dype tallerkener. Drypp over litt tzatziki og server limebÃ¥ter pÃ¥ siden.