HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Soyamarinert Svinekjøtt
topBanner
Honning- og soyamarinert svinekjøtt

Honning- og soyamarinert svinekjøtt

med pommes frites og grønn salat

Kjøtt, pommes frites og salat! Kan det bli enklere? Det kan det kanskje, men detaljene i denne oppskriften er definitivt verdt den lille ekstra innsatsen. Vår pommes frites blir ekstra sprø og får en lett nøtteaktig smak av å bli ovnsbakt sammen med sesamfrø. Vi marinerer svinekam med honning og soyasaus, som tar smaken til et helt nytt nivå! Den grønne salaten med peanøtter passer perfekt med en kremet aioli!

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSoyaGlutenSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

60 g

Salatblanding

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

300 g

Svin ytrefilet

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

2 stk

Tomat

20 g

Peanøtter

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier726 kcal
Energi (kj)3039 kj
Fett34.04 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater60.66 g
Sukker16.6 g
Protein45.32 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og dryss over halvparten av sesamfrøene. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær svinekam i to like store stykker (2 per pers.) på et eget skjærebrett. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål. Vend svinekjøttet i skålen så det er dekket av marinade.

3

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær tomat og lime i båter. Grovhakk peanøtter. Bland tomat, peanøtter og salatblanding i en skål. Drypp over olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en skvett limesaft. Bland godt og smak til med salt* og pepper*.

4

Når pommes frites har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels varme. Ta svinekjøttet opp med en mattang og la overflødig marinade dryppe av i skålen. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side.

5

Tilsett resterende marinade fra skålen og stek i 30 sek, til gjennomvarmet. TIPS: Marinaden blir mørk og karamellisert – det forsterker smaken!

6

Anrett honning- og soyamarinert svinekjøtt på tallerkener med pommes frites og grønn salat. Øs over resterende saus fra stekepannen. Server aioli på siden.