Honning- og soyamarinert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyamarinert svinekjøtt

Honning- og soyamarinert svinekjøtt

med pommes frites og grønn salat

Kjøtt, pommes frites og salat! Kan det bli enklere? Det kan det kanskje, men detaljene i denne oppskriften er definitivt verdt den lille ekstra innsatsen. Vår pommes frites blir ekstra sprø og får en lett nøtteaktig smak av å bli ovnsbakt sammen med sesamfrø. Vi marinerer svinekam med honning og soyasaus, som tar smaken til et helt nytt nivå! Den grønne salaten med peanøtter passer perfekt med en kremet aioli!

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

60 g

Salatblanding

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Svin ytrefilet

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam)

2 stk

Tomat

20 g

Peanøtter

(Inneholder Peanøtter)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier726 kcal
Energi (kj)3039 kj
Fett34 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater60.7 g
Sukker16.6 g
Protein45.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og dryss over halvparten av sesamfrøene. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Mariner kjøtt
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær svinekam i to like store stykker (2 per pers.) på et eget skjærebrett. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål. Vend svinekjøttet i skålen så det er dekket av marinade.

Bland salat
3

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær tomat og lime i båter. Grovhakk peanøtter. Bland tomat, peanøtter og salatblanding i en skål. Drypp over olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en skvett limesaft. Bland godt og smak til med salt* og pepper*.

Stek kjøtt
4

Når pommes frites har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels varme. Ta svinekjøttet opp med en mattang og la overflødig marinade dryppe av i skålen. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side.

Tilsett marinade
5

Tilsett resterende marinade fra skålen og stek i 30 sek, til gjennomvarmet. TIPS: Marinaden blir mørk og karamellisert – det forsterker smaken!

Server
6

Anrett honning- og soyamarinert svinekjøtt på tallerkener med pommes frites og grønn salat. Øs over resterende saus fra stekepannen. Server aioli på siden.