Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
60 g
Salatblanding
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
300 g
Svin ytrefilet
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
25 g
Honning
10 g
Sesamfrø
2 stk
Tomat
20 g
Peanøtter
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
1 stk
Lime
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og dryss over med halvparten av sesamfrø. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær svinekjøtt til koteletter (2 pr. person) på et annet skjærebrett. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og en skvett olivenolje* i en mellomstor bolle. Vend koteletter i bollen så de er dekket med marinade.
Skyll salat under kaldt vann* i et dørslag. Skjær tomat og lime i båter. Grovhakk peanøtter. Bland tomat, peanøtter og salat i en skål. Drypp med en skvett olivenolje* og en skvett limesaft. Smak til med salt* og pepper*.
Når pommes frites har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels varme. Ta koteletter opp med en kjøkkenklype og la marinaden dryppe av i bollen. Stek koteletter i 3-4 min på hver side. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett resterende marinade i stekepannen og la simre i 3-4 min. TIPS: Marinaden kommer til å bli mørk og karamellisert – det forsterker smaken!
Anrett honning- og soyamarinert svinekjøtt på tallerkener. Øs over med saus fra stekepannen. Serveres med pommes frites, salat og aioli ved siden av.