Skip to main content
Honning- og soyamarinert svinekjøtt
Honning- og soyamarinert svinekjøtt

Honning- og soyamarinert svinekjøtt

med pommes frites og salat

Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

60 g

Salatblanding

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Svin ytrefilet

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

2 stk

Tomat

20 g

Peanøtter

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Lime

Næringsinnhold

Kalorier593.7 kcal
Energi (kj)2484 kj
Fett19 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater60.6 g
Sukker16.6 g
Fiber5.8 g
Protein45.3 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og dryss over med halvparten av sesamfrø. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne.

Mariner  kjøtt
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær svinekjøtt til koteletter (2 pr. person) på et annet skjærebrett. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og en skvett olivenolje* i en mellomstor bolle. Vend koteletter i bollen så de er dekket med marinade.

Lag  salat
3

Skyll salat under kaldt vann* i et dørslag. Skjær tomat og lime i båter. Grovhakk peanøtter. Bland tomat, peanøtter og salat i en skål. Drypp med en skvett olivenolje* og en skvett limesaft. Smak til med salt* og pepper*.

Stek kjøtt
4

Når pommes frites har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels varme. Ta koteletter opp med en kjøkkenklype og la marinaden dryppe av i bollen. Stek koteletter i 3-4 min på hver side. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett  marinade
5

Tilsett resterende marinade i stekepannen og la simre i 3-4 min. TIPS: Marinaden kommer til å bli mørk og karamellisert – det forsterker smaken!

Servér
6

Anrett honning- og soyamarinert svinekjøtt på tallerkener. Øs over med saus fra stekepannen. Serveres med pommes frites, salat og aioli ved siden av.