Skip to main content
'Banh mi'-kjøttdeigbowl

'Banh mi'-kjøttdeigbowl

med gulrot, syltet agurk og srirachadressing

Visste du at den klassiske Bánh Mì-sandwichen er en fusjon mellom det franske og vietnamesiske kjøkken? Her får du alle de beste smakene fra originalen, men som en bowl med ris. Syltet agurk, krydret kjøttdeig og frisk koriander og mynte gir retten både friske smaker og deilig krønsj.

Tags:
Rask
Melkefri
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Sesam
Soya
Gluten
Hvete
Sennep
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

1 stk

Mynte & koriander

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder: Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Vårløk

25 g

Vegansk srirachamajones

1 stk

Sitrusfrukt

1 stk

Løk

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Gulrot, Julienne

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier695 kcal
Energi (kj)2907 kj
Fett27.4 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater83 g
Sukker15 g
Protein35.3 g
Natrium52.6 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt agurk
2

I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.

Vend agurk i laken og sett skålen til side.

Hell ut laken før servering.

3

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Halver sitrusfrukt.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kjøttdeig og løk, krydre med salt og Ginger Ninja og stek i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Bland srirachadressing
5

Finhakk koriander og mynte.

Bland srirachamajones og en stor skvett sitrussaft i en liten skål.

6

Anrett ris, syltet agurk og gulrot i skåler.

Topp med kjøttdeig, hoisinsaus og srirachadressing.

Dryss over vårløk, koriander og mynte.