Skip to main content
Grønn pestopizza med squash og avokado
Grønn pestopizza med squash og avokado

Grønn pestopizza med squash og avokado

med fennikel- og ruccolasalat

Denne vegetarpizzaen tilberedes på en helt spesiell måte - vi topper nemlig pizzabunnene først etter at de er ferdigstekte! Smakspaletten består av pesto, stekt squash og avokado toppet med basilikum og en hvitløksdressing av mild rømme. Som tilbehør frister vi med en frisk fennikel- og ruccolasalat.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Pizzadeig

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam)

1 stk

Squash

1 stk

Avokado

60 g

Grønn pesto

(Inneholder: Melk, Sulfitter)

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Sitron

40 g

Ruccola

½ stk

Fennikel

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier919 kcal
Energi (kj)3845 kj
Fett41 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater102.9 g
Sukker10.7 g
Fiber8.8 g
Protein28.9 g

Framgangsmåte

Ovnsbak pizza
1

Forvarm ovnen til 250°C/240°C (varmluft).

Ta pizzadeig ut av pakning og la hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdelse. Da blir den lettere å jobbe med.

Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken. Legg pizzadeig på hvetemelet og del i to emner. Kna ut deigen (bruk alternativt en kjevle) til ca 15 cm i diameter.

La hvile et par minutter, hvis deigene er vanskelig å jobbe med.

Overfør pizzadeig til et stekebrett med bakepapir og pensle med olivenolje.

Bak i ovnen i 12-13 min, eller til brunet og gjennomstekt.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær squash i 2 cm store biter.

Halver fennikel, og bruk en potetskreller til å skrelle den i bånd på langs. Finhakk den siste biten og kast stilken.

Skyll ruccola.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm tynne skiver.

Stek squash
3

Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek squash i 5-6 min, eller til myknet.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Bland salat
4

I mellomtiden, halver sitron.

Grovhakk eller press hvitløk.

Riv basilikumblader i grove biter.

Bland ruccola, fennikel, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Bland hvitløk, rømme og en klype salt og pepper i en liten skål.

Topp pizza
5

Smør pesto over ferdigstekte pizzabunner.

Topp med squash, avokado og finrevet ost.

Server
6

Anrett salat i skåler.

Topp pizza med basilikum og rømmesaus.