HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Rekesalat
topBanner
Gresk rekesalat

Gresk rekesalat

med oreganobakte poteter og hvitløksyoghurt

Gresk rekesalat med oreganobakte poteter og hvitløksyoghurt

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SkalldyrSulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Reker

(InneholderSkalldyr, SulfitterKan inneholdeMelk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

500 g

Poteter

1 stk

Paprika

1 stk

Hjertesalat

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

1 g

Oregano, tørket

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier458 kcal
Energi (kj)1918 kj
Fett13.68 g
Mettet fett4.2 g
Karbohydrater59.76 g
Sukker17.3 g
Protein23.38 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, halvparten av oreganoen og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min. Når potetene har 10 min igjen, legg 1 stk. hvitløksfedd på stekebrettet.

2

Del sitron i to. Finhakk eller press resterende hvitløk. Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver. Bland vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss I 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en skål. Rør inn rødløk.

3

Fjern frøene og skjær paprika i ½ cm strimler. Del cherrytomateri to. Skjær av stilken og grovhakk hjertesalat. Finhakk persille. Bland grønnsaker og persille (spar litt til pynt) i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

4

Når potetene har 3 min igjen av steketiden, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker med resterende oregano i 1-2 min, til gjennomstekte. Krydre med en klype salt og fjern fra varmen.

5

Når potetene er ferdige, hell over dressingen med rødløk og bland godt. Når potetene er litt avkjølte, bland med salaten. Klem hvitløk ut av skallet ned i en skål og mos med en gaffel. Rør inn yoghurt. Krydre med en klype salt og pepper.

6

Anrett gresk potetsalat i dype tallerkener. Press en skvett sitronsaft over. Topp med reker og hvitløksyoghurt. Pynt med resterende persille.