topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert laks

Gresk-inspirert laks

med sitronbakte poteter og tzatziki

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Gled dere til en kreativ greskinspirert laksemiddag som er ferdig før dere vet ordet av det! Vi ovnsbaker laks med herlig middelhavskrydret gresk salatostetopping. Som tilbehør skal vi lage ovnsbakte potetbåter med smak av sitron og oregano, tzatziki og en tomatsalat med løk og balsamico.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Poteter

½ stk

Sitron

½ g

Oregano, tørket

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier788 kcal
Energi (kj)3297 kj
Fett44.1 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater56.2 g
Sukker11.1 g
Protein41.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Overfør potetbåter til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og sitronsaft [1 ss | 2 ss]. Krydre med oregano [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Lag tzatziki
2

I mellomtiden, skrell og riv hvitløk [1/2 stk, 2P] fint.

Riv agurk.

Pakk agurk inn i et kjøkkenhåndkle og press ut væske. Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.

Forbered gresk salatost
3

Smuldre gresk salatost [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.

Bland inn Middelhavsdrøm, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype pepper.

TIPS: Smuldre gresk salatost så godt som mulig slik at den kan dekke laksen jevnt.

Ovnsbak fisk
4

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir.

Overfør fisk med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir.

Topp fisk med gresk salatost.

Når potetbåtene har 10 min igjen, sett fisk inn i ovnen og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge i midten.

Lag tomatsalat
5

Grovhakk tomat.

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. 

Bland rødløk, tomat, balsamico, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Server
6

Anrett fisk, potetbåter og tomatsalat på tallerkener.

Anrett en klatt tzatziki i midten.