I dag tar vi en kulinarisk reise til Hellas, og frister med en deilig kyllingsalat med orzo. Orzo er en pasta som ligner ris, men som faktisk smaker som pasta. Vi blander orzo med vår smakfulle krydderblanding, Middelhavsdrøm. Så bygger vi salaten med orzo, agurk, tomat og kylling, og topper alt med kremet pestodressing med yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Kremet pestodressing
4 g
Middelhavsdrøm
75 g
Yoghurt
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
180 g
Orzo
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
½ g
Chiliflak
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
2 ss
Olje til saus
½ ts
Salt til saus
2 ss
Olje til dressing
½ ts
Salt til dressing
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er ferdig, men at den fremdeles har litt tyggemotstand
Krydre kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet.Senk varmen til middels og stek videre i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
Skjær agurk og tomat i 2 cm biter.
Skrell gulrot til lange bånd. Finhakk innerste del.
Skyll spinat.
Bland yoghurt, kremet pestodressing og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland agurk, tomat, oregano, olivenolje, salt og en klype pepper i en skål.
Når orzo er ferdig kokt, tilsett Middelhavsdrøm, olivenolje, salt og en stor klype pepper. Bland godt.
La det avkjøles litt, og bland inn gulrot og spinat.
Skjær kylling i skiver.
Anrett orzo i dype tallerkener og legg på agurk- og tomatsalat og kylling.
Topp med en klatt pestodressing.