Skip to main content
Gresk-inspirert kyllingsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert kyllingsalat

Gresk-inspirert kyllingsalat

med krydret orzo og kremet pestodressing

I dag tar vi en kulinarisk reise til Hellas, og frister med en deilig kyllingsalat med orzo. Orzo er en pasta som ligner ris, men som faktisk smaker som pasta. Vi blander orzo med vår smakfulle krydderblanding, Middelhavsdrøm. Så bygger vi salaten med orzo, agurk, tomat og kylling, og topper alt med kremet pestodressing med yoghurt.

Tags:
Rask
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Kremet pestodressing

4 g

Middelhavsdrøm

75 g

Yoghurt

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

180 g

Orzo

1 stk

Tomat

1 stk

Gulrot

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

2 ss

Olje til saus

½ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til dressing

½ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1019 kcal
Energi (kj)4263 kj
Fett56.8 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater74.5 g
Sukker10 g
Fiber6 g
Protein48.7 g

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er ferdig, men at den fremdeles har litt tyggemotstand

Stek kylling
2

Krydre kylling med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet.Senk varmen til middels og stek videre i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Forbered råvarer
3

Skjær agurk og tomat i 2 cm biter.

Skrell gulrot til lange bånd. Finhakk innerste del.

Skyll spinat.

Lag dressing og salat
4

Bland yoghurt, kremet pestodressing og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland agurk, tomat, oregano, olivenolje, salt og en klype pepper i en skål.

Bland sammen
5

Når orzo er ferdig kokt, tilsett Middelhavsdrøm, olivenolje, salt og en stor klype pepper. Bland godt.

La det avkjøles litt, og bland inn gulrot og spinat.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett orzo i dype tallerkener og legg på agurk- og tomatsalat og kylling.

Topp med en klatt pestodressing.