topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk halloumisalat

Gresk halloumisalat

med oreagnopoteter og hvitløksyoghurt

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Bli med på en kulinarisk reise til Hellas, hvor vi i dag frister med en lekker halloumisalat. Vi blander en salat bestående av oreganobakte poteter med sitron, rødløk, paprika, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper salaten med sprøstekt halloumi, hvitløksyoghurt og fersk persille.

Tags:
Hvetefri
Vegetar
Under 50g karbo
Klimasmart
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 stk

Salat

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløk

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier812 kcal
Energi (kj)3396 kj
Fett44.5 g
Mettet fett23.9 g
Karbohydrater63.9 g
Sukker19.2 g
Protein38.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i to på langs. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og oregano [1/2 pakke, 2P]. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gyllen. 

Når potetene har 10 min igjen, legg halvparten av hvitløk på stekebrettet med potetene. 

Lag dressing
2

I mellomtiden, del sitron i to. 

Finhakk eller press resterende hvitløk. 

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. 

Bland vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en liten skål. Rør inn rødløk.

Lag salat
3

Skjær paprika i 1/2 cm strimler. 

Del cherrytomater i to. 

Grovhakk salat.

Finhakk persille. 

Bland grønnsaker og persille i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek halloumi
4

Skjær halloumi på skrått i tynne skiver (3 stk. per person).

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrun.

Bland sammen
5

Når potetene er ferdig, hell sitron- og hvitløksdressing på stekebrettet og bland godt. 

Når potetene er litt avkjølt, bland med salaten. 

Klem bakt hvitløk ut av skallet og mos med en gaffel. Bland med yoghurt i en liten skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett salat i dype tallerkener. 

Topp med halloumi og hvitløksyoghurt.