topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk halloumisalat

Gresk halloumisalat

med oreganobakt potet og hvitløksyoghurt

I dag går den kulinariske reisen til Hellas, og vi frister med en lekker halloumisalat! Vi blander en salat som består av timianbakt potet med sitron, rødløk, paprika, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper alt med sprøstekt halloumi, hvitløksyoghurt og fersk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 stk

Salat

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløk

200 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

1 etter behov

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier671 kcal
Energi (kj)2807 kj
Fett29.8 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater63.2 g
Sukker20.8 g
Protein32.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett

olivenolje*, krydre med en klype salt*, pepper* og oregano [½ pakke, 2P]. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min. Tilsett et hvitløksfedd (uskrellet) på stekebrettet når potetene har 10 min igjen av tiden i ovnen. La potetene få avkjøle seg litt når de er ferdige. 

Lag sitron- og hvitløksdressing
2

Riv sitronskall og del sitron i to. Press eller finhakk resterende hvitløk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Bland vann* [1 ss | 2 ss], olivenolje* [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], sitronskall [1 ts | 2 ts], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en liten skål. Tilsett rødløk og bland godt. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet. 

Bland salat
3

Fjern frøene og skjær paprika i 1/2 cm strimler. Del cherrytomateri to. Rens og grovhakk hjertesalat. Finhakk persille. Bland grønnsaker og persille (spar litt til pynt) i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Stek halloumi
4

Skjær halloumi i skiver (3 per person). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme når potetene har 5 min igjen av tiden. Stek halloumi i 1-2 min på hver side, til gylne

Bland potetsalat
5

Hell sitron- og hvitløksdressing med rødløk over potetene på stekebrettet når de er ferdigstekte og bland godt. Bland de avkjølede potetene med salaten. Press ut hvitløk av skallet, mos med en gaffel og bland med yoghurt i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. 

Servér
6

Anrett potetsalat i dype tallerkener. Topp med halloumi og hvitløksyoghurt. Pynt med resterende persille.