Greske köfter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Greske köfter

Greske köfter

med ovnsbakte grønnsaker og bakt gresk salatost

Köfter er små kjøttboller krydret med smakfulle krydder. Her får köftene komme til sin rett sammen med ovnsbakte grønnsaker. Det hele serveres med klassiske greske elementer, tzatziki og gresk salatost, som er prikken over i-en.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

4 g

Panamat

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

50 g

Gresk ost

1 stk

Bladpersille

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 stk

Egg til koftaer

½ ts

Salt til koftaer

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier720 kcal
Energi (kj)3012 kj
Fett34.8 g
Mettet fett15.9 g
Karbohydrater63.2 g
Sukker8.2 g
Fiber6.8 g
Protein37.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium102.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt), rødløk og tomat i 2 cm store biter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mykner.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland farse
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille.

Bland kjøttdeig, Panamat, egg, brødrasp, salt og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.

Form farsen til 8 cm lange köfter (3 per person) med fuktige hender.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet.

Senk til middels varme og stek i ytterligere 6-7 min, til gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa i midten.

Lag tzatziki
4

I mellomtiden, riv agurk grovt.

Legg agurk i et kjøkkenhåndkle eller en sil og press ut væske.

Bland agurk, yoghurt, halvparten av persillen og en klype salt og pepper i en skål.

Bland inn gresk salatost
5

Topp grønnsaker med smuldret salatost når det gjenstår 10 min av steketiden.

Vend ferdigbakte grønnsaker med persille.

Server
6

Anrett köfter og grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med tzatziki.