Er du ute etter en rask, men næringsrik middag er fargerike bowl-retter riktig valg! Vi frister med en vegetarvariant laget med luftig ris blandet med hvitvinseddik og sukker for å fremheve den klassiske sushismaken. Risen toppes med stekte kikerter glasert med misosaus, søt chilisaus og soyasaus, avokadoskiver og en frisk salat med gulrot, rødkål, agurk, sesamfrø og sitrusfruktsaft. Kronen på verket er en klatt asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
390 g
Kikerter
150 g
Jasminris
75 g
Rødkål
1 stk
Gulrot, Julienne
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Sitrusfrukt
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Avokado
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
40 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
30 g
Misopasta
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
2 ts
Sukker til ris
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Spar litt væske fra kikerter i en liten skål, og hell av resten.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5-7 min, eller til gylne.
Tilsett misopasta, søt chilisaus, væska fra kikerter, soyasaus, sukker og en klype pepper. Stek i 1 min, eller til kikerter er glaserte. Ta stekepannen av varmen.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne halvmåner.
Halver sitrusfrukt.
Bland gulrot, rødkål, agurk og sesamfrø i en stor skål, og sett til side.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med salt.
Tilsett olivenolje, salt og sitrusfruktsaft i skålen med grønnsaker rett før servering, og bland godt.
Bland hvitvinseddik og sukker i kjelen med ris.
Anrett ris i skåler og topp med salat, kikerter og avokado.
Server med en klatt asiatisk majones.