Skip to main content
Fargerik misoglasert kikertbowl
Fargerik misoglasert kikertbowl

Fargerik misoglasert kikertbowl

med avokado og sushi-inspirert ris

Er du ute etter en rask, men næringsrik middag er fargerike bowl-retter riktig valg! Vi frister med en vegetarvariant laget med luftig ris blandet med hvitvinseddik og sukker for å fremheve den klassiske sushismaken. Risen toppes med stekte kikerter glasert med misosaus, søt chilisaus og soyasaus, avokadoskiver og en frisk salat med gulrot, rødkål, agurk, sesamfrø og sitrusfruktsaft. Kronen på verket er en klatt asiatisk majones.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Sesam
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

390 g

Kikerter

150 g

Jasminris

75 g

Rødkål

1 stk

Gulrot, Julienne

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Sitrusfrukt

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Avokado

1 stk

Agurk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

40 g

Søt chilisaus

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

30 g

Misopasta

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

2 ts

Sukker til ris

Næringsinnhold

Kalorier961 kcal
Energi (kj)4019 kj
Fett50.2 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater109.4 g
Sukker27.1 g
Protein22.1 g
Natrium163.7 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.  

Stek kikerter
2

Spar litt væske fra kikerter i en liten skål, og hell av resten.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5-7 min, eller til gylne.

Tilsett misopasta, søt chilisaus, væska fra kikerter, soyasaus, sukker og en klype pepper. Stek i 1 min, eller til kikerter er glaserte. Ta stekepannen av varmen.

Forbered salat
3

I mellomtiden, skjær agurk i tynne halvmåner.

Halver sitrusfrukt.

Bland gulrot, rødkål, agurk og sesamfrø i en stor skål, og sett til side.

Skjær avokado
4

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med salt.

Bland salat
5

Tilsett olivenolje, salt og sitrusfruktsaft i skålen med grønnsaker rett før servering, og bland godt.

Bland hvitvinseddik og sukker i kjelen med ris.

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med salat, kikerter og avokado.

Server med en klatt asiatisk majones.