HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafel I Flatbrød
topBanner
Falafel i flatbrød

Falafel i flatbrød

med sprø salat og tzatziki

Tags:RaskVegetar
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Rødløk

250 g

Falafel

1 stk

Agurk

1 stk

Sitron

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

20 g

Sriracha

½ stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

2 stk

Flatbrød

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hjertesalat

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier117 kcal
Energi (kj)491 kj
Fett4.62 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater11 g
Sukker10 g
Protein3.71 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 220/200°C (varmluft). Skjær rødløk [1/2, 2P] i tynne skiver. Skjær tomat og halvdelen av agurk i 1 cm tykke terninger. Riv resterende agurk og press så mye væske ut som mulig. Press eller finhakk hvitløk [1/2 fedd, 2P]. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Grovhakk persille.

2

Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P], revet agurk og hvitløk i en liten bolle. Smak til med salt* og pepper*.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme, sørg for at hele bunnen av pannen er dekket. Tilsett falafel og stek i 2-3 min på hver side, eller til de er sprø og gjennomvarme.

4

Bland tomat, agurk, rødløk, persille, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og en smule olivenolje* i en bolle. Smak til med salt* og pepper*. Riv av bladene på salaten.

5

Pakk flatbrød inn i sølvpapir og varm i ovnen i 2-3 min.

6

Anrett salat, falafel, agurksalat, tzatziki og sriracha på flatbrød, og rull sammen. Servér resterende salat ved siden av.