Ta med barna på kjøkkenet og lag en deilig middag sammen! Vi skal ha ovnsbakt laks, servert med ovnsbakte poteter og en saftig slaw laget med kål, eple og sitrondressing med kjernemelk. Modige barn og voksne kan også toppe laksen med spicy srirachahonning!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
20 g
Sriracha
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder: Selleri, Sennep)
1 stk
Eple
75 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
50 ml
Sitrondressing med kjernemelk
(Inneholder: Melk, Sennep, Egg Kan inneholde spor av: Selleri, Soya)
500 g
Poteter
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Hello Sunrise og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland eple, kålblanding og salt i en stor skål. Sett til side.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt når det gjenstår 10 min av potetens steketid.
Legg laks med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, varm opp en liten kjele på middels varme.
Bland honning og sriracha i kjelen og varm i 2-3 min, eller til blandingen er gjennomvarm og har en flytende konsistens.
Bland sitrondressing i skålen med salat rett før servering.
Anrett potet, salat og laks på tallerkener.
Topp laks med sterk honning på voksenporsjonene.