Her frister vi med en spennende oppskrift med masse smak og farge! Vi panerer reker og steker dem sprø og gode. Samtidig koker vi ris og blander en sterk mangosalat med lime og chili. Alt toppes med asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Lime
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Rød chili
½ stk
Mango
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett ris og salt og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver.
Skrell og skjær mango i 1 cm biter.
Bland salat, mango og chili i en stor skål. Tilsett en stor skvett limesaft og en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern chili.
Tørk reker lett med kjøkkenpapir.
Legg reker i en skål og bland inn hvetemel, salt og en stor klype pepper.
Knekk egg i en annen skål, og rør inn sammen med reker.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. Rett før steking, bland panko med reker slik at reker dekkes jevnt.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Panko som faller av kan strøs over rekene til slutt.
TIPS: Rekene er ferdige når de er matte i midten.
Anrett ris og salat i dype tallerkener. Topp med reker.
Press en skvett limesaft og asiatisk majones over.