Skip to main content
Kremet kylling og gnocchi

Kremet kylling og gnocchi

med calabresetomatsaus og spinat

Denne kremede kyllingretten med gyllenstekt gnocchi er rask å lage og smaker fantastisk. Kyllingen tilberedes med cherrytomater i en fyldig saus med calabresepesto og matfløte, serveres med gnocchi og toppes med ost og solsikkekjerner.

Tags:
Superrask
Rask
Allergener:
Melk
Egg
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

60 g

Calabresepesto

250 g

Cherrytomater

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

400 g

Gnocchi

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

60 g

Spinat

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

1 stk

Løk

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nøtter, Bygg, Havre)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til gnocchi

¼ ts

Salt til gnocchi

¼ ts

Salt til kjøtt

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier847 kcal
Energi (kj)3544 kj
Fett32.9 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater80.9 g
Sukker11.8 g
Fiber3.2 g
Protein53.3 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Stek gnocchi
1

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min, eller til gylne. Bruk flere stekepanner ved behov.

Krydre med salt og en klype pepper.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om gnocchien setter seg fast i pannen.

TIPS: Gnocchien trenger ikke å kokes før steking.

Stek kylling
2

I mellomtiden, halver cherrytomater.

Skyll spinat.

Skjær løk i tynne skiver.

Skjær et snitt i den tykke delen av kyllingfileten, uten å skjære helt gjennom. Åpne fileten som en bok.

Krydre med salt, Mamas Favoritt og en klype pepper.

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet.

Lag saus
3

Tilsett cherrytomter og løk i stekepannen med kylling og stek i 1-2 min.

Tilsett kyllingbuljong, matfløte, calabresepesto, vann, salt og en klype pepper. Senk til middels varme og la småkoke i 4-5 min, eller til noe tyknet.

Tilsett spinat i sausen rett før servering, og rør om til den mykner.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Anrett gnocchi i dype tallerkener og øs over saus.

Topp med kylling, og garner med finrevet ost og solsikkekjerner.

5
6