Skjem bort middagsgjestene med denne luksuriøse taco-oppskriften! Vi bytter ut det tradisjonelle tacokjøttet med stekt biff. Samtidig blander vi en hjemmelaget chimichurri av persille, koriander, chili og lime. Det hele serveres i lune tortillabrød, og toppes med en klatt mild yoghurtdipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
300 g
Storfe mørbrad
4 g
Ay Cajun-ba
1 stk
Bladpersille
1 stk
Koriander
1 stk
Lime
1 stk
Rød chili
450 g
Søtpotet
4 g
Panamat
25 g
Brødrasp
½ stk
Avokado
150 g
Spisskål, skåret
75 g
Reddiker
50 g
Vegansk srirachamajones
75 g
Yoghurt
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til poteter
2 ss
Olje til chimichurri
3 ss
Vann til chimichurri
¼ ts
Salt til chimichurri
¼ ts
Salt til slaw
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre med salt og Ay Cajun-ba.
Skjær søtpotet (uskrelt) i båter. Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, dryss over Panamat, salt en klype pepper og brødrasp, og bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk persille og koriander.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Halver lime.
Bland persille, koriander, chili, en skvett limesaft, olivenolje, vann og salt i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1/2 cm store biter.
Skjær reddik i tynne skiver.
Bland srirachamajones, spisskål, reddiker, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen og stek videre i 1-2 min på hver side for medium rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.
TIPS: Stek videre i 1-2 min for well done.
I mellomtiden, varm tortillabrød i mikrobølgeovnen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Bland yoghurt, salt og pepper i en liten skål.
Skjær ferdigstekt kjøtt i tynne skiver.
Fyll tortillabrød med biff, coleslaw og avokado.
Topp med chimichurri.
Server med fries og yoghurtdipp.