Kjøttdeigpai av butterdeigslokk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kjøttdeigpai av butterdeigslokk

med potetmos og grønne bønner

Skjem bort middagsgjestene med en mettende og velsmakende kjøttdeigpai. Bunnen består av kjøttdeig, løk og gulrot med italienske krydder som får godgjøre seg i en tomatbasert saus, før den toppes med butterdeig. Paien serveres med potetmos og smørvendte grønne bønner.

Allergener:
Egg
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

1 stk

Løk

4 g

Kjøttbuljong

1 stk

Hvitløk

112.5 g

Butterdeig

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam)

75 g

Grønne bønner

35 g

Tomatpure

500 g

Bakepotet

250 g

Kjøttdeig av storfe

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Mel til saus

1 dl

Vann til saus

½ ss

Smør til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier873 kcal
Energi (kj)3651 kj
Fett45.5 g
Mettet fett11.6 g
Karbohydrater78.9 g
Sukker14.3 g
Protein36.8 g
Natrium420 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

2

I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt).

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, gulrot, løk og salt i 5-6 min, eller til kjøttdeigen er brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

3

Tilsett Mamas Favoritt, hvitløk, hvetemel og tomatpure i stekepannen.

Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kjøttbuljong og vann.

La småkoke i 1-2 min, eller til tyknet.

4

Hell kjøttdeig og saus over i en ildfast form og dekk over med butterdeig.

Trykk butterdeigen ned langs kantene på formen eller la den ligge på toppen av fyllet.

Lag et lite hunn i midten av butterdeigen for å slippe ut damp.

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til gyllen.

5

I mellomtiden, kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær ender av grønne bønner.

Tilsett grønne bønner i kjelen og la koke i 5-6 min, eller til myknet.

Hell av vannet og vend grønne bønner med smør og en klype salt.

6

La paien avkjøles i 5 min før servering.

Anrett pai, potetmos og grønne bønner på tallerkener.