Skjem bort middagsgjestene med en mettende og velsmakende kjøttdeigpai. Bunnen består av kjøttdeig, løk og gulrot med italienske krydder som får godgjøre seg i en tomatbasert saus, før den toppes med butterdeig. Paien serveres med potetmos og smørvendte grønne bønner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
1 stk
Løk
4 g
Kjøttbuljong
1 stk
Hvitløk
112.5 g
Butterdeig
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam)
75 g
Grønne bønner
35 g
Tomatpure
500 g
Bakepotet
250 g
Kjøttdeig av storfe
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Mel til saus
1 dl
Vann til saus
½ ss
Smør til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt).
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, gulrot, løk og salt i 5-6 min, eller til kjøttdeigen er brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett Mamas Favoritt, hvitløk, hvetemel og tomatpure i stekepannen.
Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kjøttbuljong og vann.
La småkoke i 1-2 min, eller til tyknet.
Hell kjøttdeig og saus over i en ildfast form og dekk over med butterdeig.
Trykk butterdeigen ned langs kantene på formen eller la den ligge på toppen av fyllet.
Lag et lite hunn i midten av butterdeigen for å slippe ut damp.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til gyllen.
I mellomtiden, kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær ender av grønne bønner.
Tilsett grønne bønner i kjelen og la koke i 5-6 min, eller til myknet.
Hell av vannet og vend grønne bønner med smør og en klype salt.
La paien avkjøles i 5 min før servering.
Anrett pai, potetmos og grønne bønner på tallerkener.