Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til en delevennlig rett. Hvem kan vel si nei til nystekt hvitløksbrød? Her løfter vi det et hakk med smeltet ost og karamellisert løk på toppen. Sprøtt, smakfullt og rett og slett uimotståelig!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder: Hvete, Gluten)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rosmarin
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Rødløk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til karamellisert løk
2 ss
Olje til hvitløksolje
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk i 5-6 min, til myknet.
Tilsett balsamico, vann, sukker og salt og stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland olivenolje og hvitløk i en liten skål.
Grovhakk rosmarin.
Del baguette på langs og legg på et stekebrett med bakepapir.
Pensle over hvitløksolje.
Topp med et jevnt lag gouda og karamellisert løk.
Bak baguette i ovnen i 10-12 min, eller til osten smelter og blir gyllen.
Skjær baguette i skiver og server på et fat. Topp med rosmarin.