Kremet kylling og brokkolipasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kylling og brokkolipasta

Kremet kylling og brokkolipasta

med finrevet ost og eple- og gulrotstaver

Vår kremede kylling- og brokkolipasta er perfekt for både sultne foreldre og kresne barn. Brokkolien gjemmer seg i den fyldige fløtesausen, og serveres med eple-og gulrotstaver som tilbehør.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 g

Rigatoni

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

250 g

Brokkoli

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Kyllingbryst

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Gulrot

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

2 dl

Spart pastavann

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier748 kcal
Energi (kj)3129 kj
Fett20.2 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater79.9 g
Sukker17.4 g
Protein56 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Kok brokkoli
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær brokkoli i buketter og stilken i 2 cm store biter.

Kok brokkoli i 5-7 min, eller til myk.

Legg ferdigkokt brokkoli over i en beholder.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Forbered frukt og grønt
2

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i båter.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Kok pasta
3

Kok pasta i samme kjele som brokkoli i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek kylling
4

Skjær kylling i 3 skiver på et eget skjærebrett.

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling med Hvitløksflørt, salt og en klype pepper i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Tilsett pastavann, matfløte, kyllingbuljong, en klype salt og pepper i beholderen med brokkoli. Miks med en stavmikser til en glatt saus.

Tilsett sausen i kjelen med pasta. La småkoke i 1 min, eller til gjennomvarmet.

TIPS: Bruk en potetmoser hvis du ikke har en mikser.

Server
6

Anrett pasta i skåler og topp med kylling.

Dryss over finrevet ost.

Server med gulrot- og eplestaver.