Vår kremede kylling- og brokkolipasta er perfekt for både sultne foreldre og kresne barn. Brokkolien gjemmer seg i den fyldige fløtesausen, og serveres med eple-og gulrotstaver som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 g
Rigatoni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
250 g
Brokkoli
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
4 g
Hvitløksflørt
300 g
Kyllingbryst
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 stk
Gulrot
1 stk
Eple
¼ ts
Salt til kjøtt
2 dl
Spart pastavann
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær brokkoli i buketter og stilken i 2 cm store biter.
Kok brokkoli i 5-7 min, eller til myk.
Legg ferdigkokt brokkoli over i en beholder.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i båter.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Kok pasta i samme kjele som brokkoli i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Skjær kylling i 3 skiver på et eget skjærebrett.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling med Hvitløksflørt, salt og en klype pepper i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Tilsett pastavann, matfløte, kyllingbuljong, en klype salt og pepper i beholderen med brokkoli. Miks med en stavmikser til en glatt saus.
Tilsett sausen i kjelen med pasta. La småkoke i 1 min, eller til gjennomvarmet.
TIPS: Bruk en potetmoser hvis du ikke har en mikser.
Anrett pasta i skåler og topp med kylling.
Dryss over finrevet ost.
Server med gulrot- og eplestaver.