BBQ-marinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinert kylling

BBQ-marinert kylling

med søt chilisaus og hvitløksstekte grønnsaker

I dag skal vi ha ris, kylling og grønnsaker tilberedt med mye fantasi! Vi koker ris med vår smakfulle krydderblanding, Ginger Ninja. Vi bruner kyllingen før den stekes ferdig i ovnen. Samtidig steker vi gulrot, squash, pak choi og hvitløk. Alt dette toppes med en søt chilisaus!

Tags:
Melkefri
Rask
Allergener:
Senf
Egg
Hvede
Soja
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

½ stk

Squash

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Pak choi

1 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier674 kcal
Energi (kj)2818 kj
Fett16.8 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater87 g
Sukker19.5 g
Fiber5.3 g
Protein42.4 g
Natrium7000 mg
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en kjele med vann.

Tilsett ris, Ginger Ninja og salt, og la putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kylling 2 min på hver side, til brunet.

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1/2 cm biter.

Grovhakk pak choi.

Skjær squash i tynne, halve skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær lime i båter.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot, squash og Ginger-Ninja i 3-4 min.

Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Krydre med salt og en klype pepper og overfør til en skål.

I mellomtiden, bland søt chilisaus, soyasaus og en stor skvett limesaft i en liten skål.

Varm søt chilisaus
5

Varm opp stekepannen på middels lav varme.

Tilsett søt chilisaus og la putre i 30 sek, til gjennomvarmet.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett ris og hvitløksstekte grønnsaker på tallerkener.

Topp med kylling og øs over søt chilisaus.

Pynt med vårløk og server limebåter på siden.