BBQ-biff og kremet spinatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-biff og kremet spinatsaus

BBQ-biff og kremet spinatsaus

med ovnsbakte poteter og karamellisert rødløk

Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Uansett hvilken dag du lager denne retten på, blir du ikke skuffet! Potetene blir ekstra festlige ved å serveres med karamellisert løk og persille. Den tradisjonelle rødvinssausen er byttet ut med en grønn spinatsaus med fløte og hvitløk. Et ekte festmåltid!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kjøttbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

300 g

Ytrefilet av storfe

100 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier847 kcal
Energi (kj)3544 kj
Fett52.5 g
Mettet fett20.2 g
Karbohydrater54.2 g
Sukker11.2 g
Protein43 g
Natrium370 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.

Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt og fordel jevnt ut over brettet. Stek i 20-25 min. 

Karamellisér løk
2

Skjær rødløk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk med en klype salt i 5-6 min under omrøring.

Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og sukker [1 ts | 2 ts] og bland godt. Stek i ytterligere 2-3 min, til karamellisert. Overfør til en skål.

Forbered råvarer
3

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Grovhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek biff
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Dekk kjøttet i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

GRILLTIPS: Grill biffen i 1 min påhver side. Senk til middels lav varme og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen til middels varme.

Stek sjalottløk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat, og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten faller sammen.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og eventuell kraft fra kjøttet. Kok i 1-2 min på høy varme. Smak til med en klype salt og pepper.

Bland poteter og karamellisert rødløk.

Skjær kjøtt i skiver.

Server
6

Anrett biff, poteter med karamellisert rødløk og kremet spinatsaus på tallerkener.

Hell over resterende saus fra pannen og pynt med persille.