Fiskegrateng med sei og ostepotetmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fiskegrateng med sei og ostepotetmos

Fiskegrateng med sei og ostepotetmos

med dillsaus og grønn salat

Ta et dypdykk i et hav av smaker med vår fiskegrateng av sei og en potetmos med ost, en nydelig rett som både er fyldig og lett å lage. Gratengen toppes med en kremet dillsaus, og serveres med en kjapp grønn salat med gulrot.

Allergener:
Selleri
Melk
Egg
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

500 g

Bakepotet

1 stk

Gulrot

60 g

Salatblanding

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Smør til saus

1 ss

Mel til saus

¼ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier667 kcal
Energi (kj)2792 kj
Fett32.1 g
Mettet fett15.8 g
Karbohydrater61.7 g
Sukker11.9 g
Protein34.7 g
Natrium420.5 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og mos potet med melk, salt, finrevet ost og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Halver sitron.

Lag saus
3

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett mel og stek i 1 min.

Tilsett matfløte, salt, vann og grønnsaksbuljong. La småkoke i 2-3 min, til tyknet.

Ta kjelen av varmen. Tilsett dill og en skvett sitronsaft, og rør godt.

Ovnsbak fisk
4

Fordel mos i en ildfast form.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt. Legg den i midten av den ildfaste formen.

Hell dillsaus over fisk og bak i ovnen i 10-12 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skyll salatblanding.

Bland salatblanding og gulrot i skålen med dressing.

Server
6

Anrett fiskegrateng på tallerkener.

Server salat i skåler ved siden av.