Ta et dypdykk i et hav av smaker med vår fiskegrateng av sei og en potetmos med ost, en nydelig rett som både er fyldig og lett å lage. Gratengen toppes med en kremet dillsaus, og serveres med en kjapp grønn salat med gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Sitron
1 pose
Dill
500 g
Bakepotet
1 stk
Gulrot
60 g
Salatblanding
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
250 g
Sei
(Inneholder: Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Smør til saus
1 ss
Mel til saus
¼ ts
Salt til saus
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og mos potet med melk, salt, finrevet ost og en klype pepper. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, finhakk dill.
Halver sitron.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett mel og stek i 1 min.
Tilsett matfløte, salt, vann og grønnsaksbuljong. La småkoke i 2-3 min, til tyknet.
Ta kjelen av varmen. Tilsett dill og en skvett sitronsaft, og rør godt.
Fordel mos i en ildfast form.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt. Legg den i midten av den ildfaste formen.
Hell dillsaus over fisk og bak i ovnen i 10-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, bland olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Skyll salatblanding.
Bland salatblanding og gulrot i skålen med dressing.
Anrett fiskegrateng på tallerkener.
Server salat i skåler ved siden av.