Skip to main content
Fiskegrateng med sei og ostepotetmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fiskegrateng med sei og ostepotetmos

Fiskegrateng med sei og ostepotetmos

med dillsaus og grønn salat

Ta et dypdykk i et hav av smaker med vår fiskegrateng av sei og en potetmos med ost, en nydelig rett som både er fyldig og lett å lage. Gratengen toppes med en kremet dillsaus, og serveres med en kjapp grønn salat med gulrot.

Tags:
Hvetefri
Comfort Food
Allergener:
Celery
Milk
Egg
Pesce

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Sitron

1 stk

Dill

500 g

Bakepotet

1 stk

Gulrot

60 g

Salatblanding

20 g

Finrevet ost

250 g

Sei

150 ml

Matfløte

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Smør til saus

1 ss

Mel til saus

¼ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier667 kcal
Energi (kj)2792 kj
Fett32.1 g
Mettet fett15.8 g
Karbohydrater61.7 g
Sukker11.9 g
Fiber8.6 g
Protein34.7 g
Natrium420.5 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og mos potet med melk, salt, finrevet ost og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Halver sitron.

Lag saus
3

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett mel og stek i 1 min.

Tilsett matfløte, salt, vann og grønnsaksbuljong. La småkoke i 2-3 min, til tyknet.

Ta kjelen av varmen. Tilsett dill og en skvett sitronsaft, og rør godt.

Ovnsbak fisk
4

Fordel mos i en ildfast form.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt. Legg den i midten av den ildfaste formen.

Hell dillsaus over fisk og bak i ovnen i 10-12 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skyll salatblanding.

Bland salatblanding og gulrot i skålen med dressing.

Server
6

Anrett fiskegrateng på tallerkener.

Server salat i skåler ved siden av.