Denne vietnamesiske retten med kjøttdeig og gode asiatiske smaker vil gjøre deg myk i knærne! Inviter smaksløkene dine på en uforglemmelig date med aromatisk hvitløksris, solmodnet mango og forfriskende mynte og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Ingefær
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
2 stk
Hvitløk
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 stk
Gulrot
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 pose
Mynte & koriander
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og la småkoke under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Skjær lime i båter.
Skrell og riv ingefær fint.
Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Brun kjøttdeig med en klype salt i 1-2 min.
Tilsett marinade og stek i 8-10 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter.
Skjær agurk i tynne, runde skiver.
Skrell og riv gulrot.
Finhakk mynteblader og koriander.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander.
Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.