Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en vidunderlig kremet gressløksaus med fløte, gressløk og buljong. Seien får lov til å putre i den smakfulle sausen, til den får perfekt konsistens. Hvitløksstekte grønne bønner, squash og potetmos balanseres med den fyldige gressløksausen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
1 stk
Sitron
75 g
Grønne bønner
1 stk
Gressløk
250 g
Sei
4 g
Grønnsaksbuljong
500 g
Poteter
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Hell av vannet, og legg poteter tilbake i kjelen.Tilsett melk, salt og en klypepepper, og mos grovt. Sett til side med lokk for åholde varmen.
TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.
Imens potet koker, rens grønne bønner.
Grovhakk squash i 2 cm biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk gressløk.
Skjær sitron i båter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til møre.
Tilsett hvitløk, en klype salt og pepper, en skvettsitronsaft, og stek i ytterligere 1 min. Overfør til enskål og dekk til for å holde varmen.
TIPS: Tilsett en skvett vann for åfremskynde stekeprosessen.
Imens grønnsakene steker, bland matfløte,
gressløk og grønnsaksbuljong i en skål.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med saltog pepper.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek den ene siden av fisken i 2-3 min. Snuforsiktig, og tilsett gressløksaus. Stek i ytterligere3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til medsalt og pepper.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potetmos, sei og grønnsaker på tallerkener.
Øs gressløksaus over fisken.
Server sitronbåter på siden.