
Stekt köfte
med varm tabbouleh og syrlig dressing
Lag denne smakfulle oppskriften på saftige köfter, varm tabbouleh-salat og en forfriskende og syrlig dressing til. En mettende rett som både voksne og barn liker. Få hjelp av de små på kjøkkenet - maten er klar på bare 20 minutter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
5 g
Tex-Mex
250 g
Kjøttdeig
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
1 pose
Kruspersille
½ stk
Sitron
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Smør (steg 4)
2.5 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Bland Tex-Mex, kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.
Bruk fuktige hender og form kjøttdeigen til 8 cm köfter (3 per pers).

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Vend underveis. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

Mens köfter steker, press eller finhakk hvitløk.
Riv gulrot (uskrellet) grovt.

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min.
Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp.
Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss], og rør godt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min.

Grovhakk tomat og agurk.
Finhakk persille.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland tomat og agurk i kjelen med ferdigkokt couscous. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Bland yoghurt med en skvett sitronsaft og persille i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Anrett tabbouleh og köfter på tallerkener.
Server persilleyoghurt og resterende sitronbåter på siden og press en skvett sitronsaft over.

Utforsk lignende oppskrifter
