Skip to main content
Stekt biff og kremet spinatsaus
Stekt biff og kremet spinatsaus

Stekt biff og kremet spinatsaus

med ovnsbakte poteter og karamellisert løk

Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Denne oppskriften slår an uansett! Kjøttet serveres med ovnsbkate poteter vendt med karamellisert løk, avokadosalat og en kremet spinatsaus.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Buljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

500 g

Poteter

300 g

Storfe mørbrad

1 stk

Hvitløk

2 stk

Løk

100 g

Spinat

1 stk

Bladpersille

1 stk

Salat

½ stk

Avokado

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til karamellisert løk

2 ss

Vann til karamellisert løk

½ ts

Sukker til karamellisert løk

¼ ts

Salt til karamellisert løk

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier776 kcal
Energi (kj)3245 kj
Fett40 g
Mettet fett13.6 g
Karbohydrater57.2 g
Sukker13.5 g
Protein45.6 g
Natrium374.1 mg

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert og krydre med en klype salt.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Karamelliser løk
2

I mellomtiden, skjær halvparten av løken i tynne skiver.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk med en klype salt i 5-6 min under omrøring.

Tilsett vann og sukker og bland godt. Stek videre i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en skål.

Forbered råvarer
3

Finhakk resterende løk.

Grovhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Grovhakk salat.

Bland salat, avokado, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Stek biff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek biff i 1 min på hver side, eller til brun. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.

Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Lag saus
5

I mellomtiden, varm opp samme stekepanne på middels varme.

Stek finhakket løk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten mykner.

Tilsett matfløte, kjøttbuljong og kraft fra kjøttet, og kok i 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Bland poteter og karamellisert løk.

Skjær kjøtt i tykke skiver.

Anrett biff, poteter og salat på tallerkener.

Øs spinatsaus over kjøttet og garner med persille.