Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Denne oppskriften slår an uansett! Kjøttet serveres med ovnsbkate poteter vendt med karamellisert løk, avokadosalat og en kremet spinatsaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Buljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
500 g
Poteter
300 g
Storfe mørbrad
1 stk
Hvitløk
2 stk
Løk
100 g
Spinat
1 stk
Bladpersille
1 stk
Salat
½ stk
Avokado
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til karamellisert løk
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert og krydre med en klype salt.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær halvparten av løken i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk med en klype salt i 5-6 min under omrøring.
Tilsett vann og sukker og bland godt. Stek videre i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en skål.
Finhakk resterende løk.
Grovhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll spinat.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Grovhakk salat.
Bland salat, avokado, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek biff i 1 min på hver side, eller til brun. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.
Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
I mellomtiden, varm opp samme stekepanne på middels varme.
Stek finhakket løk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten mykner.
Tilsett matfløte, kjøttbuljong og kraft fra kjøttet, og kok i 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.
Bland poteter og karamellisert løk.
Skjær kjøtt i tykke skiver.
Anrett biff, poteter og salat på tallerkener.
Øs spinatsaus over kjøttet og garner med persille.