
Stekt biff og kremet soppsaus
med brunet vårløk og ovnsbakte rotfrukter
Dette er en spennende og smakfull rett som er perfekt til helgekosen! Vi skal lage en mør og perfekt stekt biff, og tilbehøret i dag er pommes frites laget av rotfrukter, sprøstekt vårløk og en fantastisk soppsaus med smør, fløte og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Ytrefilet av storfe
300 g
Poteter
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
100 g
Østershatter
1 stk
Hvitløk
½ pose
Kruspersille
2 stk
Vårløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
300 g
Rotfruktsblanding
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.
Skjær rotfruktsblanding (uskrellet) og poteter i 2 cm staver.
Fordel på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min.

Grovhakk østerssopp.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille [½ pose, 2P].
Skjær av roten til vårløk.

Når grønnsakene har 15 min igjen, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på høy varme.
Stek vårløk (del i to om bitene ikke passer i pannen) under omrøring i 3-5 min. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.

Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Overfør til et skjærebrett, krydre med en klype pepper og pakk inn i folie.
TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du ønsker den mer stekt.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen og varm opp på middels høy varme (ikke vask pannen).
Stek sopp og hvitløk i 2-3 min.
Senk varmen til middels og tilsett matfløte [½ pakke, 2P], worcestersaus [1 ts | 2 ts], kyllingbuljong, halvparten av persillen og en klype salt og pepper. La småkoke i 2-3 min.
Skjær biff i skiver og tilsett kraft fra kjøttet i stekepannen.

Anrett grønnsaker, vårløk og biff på tallerkener.
Hell soppsaus over biffen og pynt med resterende persille.