topBanner
Squashlapper

Squashlapper

med gresk salatost & rødbetesalat

Squashlapper med ost er det perfekte alternativet til klassisk pommes frites. Her serveres de med en annerledes og fyldig salat med bakte rødbeter og poteter. Salaten er både syrlig og søt med sitronsaft og honning. Sprø gresskarkjerner og kremet aioli binder alt sammen.

Tags:Vegetar
Allergener:MelkEggSennepSelleriHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Rødløk

20 g

Gresskarkjerner

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Salatblanding

1 stk

Sitron

12.5 g

Honning

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Rødbete

500 g

Bakepotet

1 stk

Squash

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg* (steg 3)

(InneholderEgg)

½ ss

Olivenolje* (steg 5)

6 ss

Hvetemel* (steg 3)

(InneholderHvete)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3687 kj
Kalorier881 kcal
Fett40 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater99 g
Sukker23 g
Protein32 g
Natrium3 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete og potet (uskrellet) til 1 cm store biter. Legg rødbete og potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og en klype salt og pepper*. Bland godt. Stekes i ovnen i 20-25 min, eller til møre.

TIPS: Skjær grønnsakene i jevne biter, så blir alle like godt stekt.

2

Riv squash [1/2 stk, 2P]. Press så mye som mulig av vannet fra squash. Riv gulrot (uskrellet). Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gresskarkjerner mens du rører i 3-4 min. Overfør til en tallerken.

3

Pisk egg [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett squash, gulrot, rødløk, middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong og smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P]. Bland godt. Tilsett hvetemel [1 dl | 2 dl], en klype salt og pepper. Bland godt.

TIPS: Konsistensen på blandingen skal være som en løs røre.

4

Varm opp stekepannen til middels høy varme med nok olivenolje* til å dekke bunnen. Form farsen til lapper (2 per pers.), og stek i 3-4 min på hver side, til gyldne. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på. TIPS: Trykk dem flate (ca. 2 cm) i stekepannen med stekespaden, så stekes lappene jevnt.

5

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Skjær sitron i båter. Bland honning [1/2 spsk | 1 spsk], olivenolje [1/2 spsk | 1 spsk] og en liten skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt og pepper. Tilsett ovnsbakte grønnsaker, salatblanding og ristede gresskarkjerner til skålen og bland godt.

6

Fordel squashlapper og rødbetesalat på tallerkener. Server med aioli og resterende sitronbåter på siden.