
Pasta med tomatsaus er en favoritt blant mange familier. Vi piffer opp klassikeren ved å ovnsgratinere tomatsausen med squash og oliven toppet med en pankoblanding med italiensk ost og gouda. Gratengen serveres på en seng av makaroni i hvitløksolje med et dryss fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Squash
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Hvitløk
180 g
Makaroni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Løk
35 g
Oliven
1 ss
Olje til steking
1 ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til saus
2 ss
Olje til hvitløksolje

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Grovhakk løk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 1-2 min, eller til myk.

Tilsett hakkede tomater, buljong, Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, sukker, matfløte, salt og en klype pepper.
Senk til middels varme og la putre i 5 min, til tyknet.

I mellomtiden, bland finrevet ost, gouda og panko i en liten skål.
Grovhakk oliven.
Skjær squash i 0,5 cm halve skiver.
Fordel oliven og squash jevnt i en ildfast form.
Hell tomatsaus over squash og oliven. Topp med ost- og pankoblanding.
Gratiner i 20 min, eller til gyllen og boblende.

Mens squash gratineres, kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 3 min, eller til 'al dente'.
Hell av vannet.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.
Hell hvitløksolje over ferdigkokt pasta, og bland sammen.
Grovhakk basilikum.

Anrett pasta i dype tallerkener, og topp med gratinert tomat og squash.
Dryss over fersk basilikum.