HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprøstekt Torsk
topBanner
Sprøstekt torsk

Sprøstekt torsk

med grønnsaksbulgur og frisk limeyoghurt

I dagens rett kombinerer vi tex-mex-panert torsk med ingredienser av alle farger. Vi serverer grønnsaksbulgur med tomat, vårløk og nøye utvalgt krydder. Mango og rødkål tilfører enda mer farge og smak, og retten toppes med en frisk limeyoghurt som passer perfekt til både fisk og bulgur.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:HveteGlutenFiskMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

85 g

Bulgur

(InneholderHvete, Gluten)

1 stk

Tomat

1 stk

Vårløk

½ stk

Mango

½ stk

Lime

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

5 g

Tex-Mex

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete, Gluten)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

75 g

Rødkål

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier648 kcal
Energi (kj)2709 kj
Fett21.36 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater63.91 g
Sukker15.9 g
Protein39.44 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og salt [¼ ts I ½ ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet.

2

Skjær tomat i 2 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver, skill det grønne fra det hvite. Skrell og skjær mango [½ stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.

3

Skjær fisk i 3 cm biter på et eget skjærebrett. Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], Tex-Mex, salt [¼ ts | ½ ts] og en god klype pepper i en skål. Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen skål. Legg panko i en tredje skål. Dypp fisk først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken. TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

4

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp til middels høy varme. Stek fisk i 1-2 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt. TIPS: Tilsett mer olivenolje ved behov slik at fisken ikke setter seg fast. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Bland yoghurt og en stor skvett limesaft i en skål. Smak til med en klype salt. Bland tomat, det hvite av vårløken, olivenolje [½ ss | 1 ss] og saft fra resterende limebåter med bulgur. Smak til med en klype salt og pepper.

6

Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med rødkål, mango og fisk. Drypp over limeyoghurt og pynt med det grønne av vårløken.