HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprøstekt Laks
topBanner
Sprøstekt laks

Sprøstekt laks

med gul karrisaus og jasminris

Allergener:FiskSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

4 g

Ga-Laksa

200 ml

Kokosmelk

1 stk

Ingefær

200 g

Pak choi

1 stk

Gulrot

½ stk

Chili

2 stk

Hvitløk

4 g

Curry-on

1 stk

Gulrot, lilla

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier801.455 kcal
Energi (kj)3353.2878 kj
Fett39.3724 g
Mettet fett19.9 g
Karbohydrater76.5747 g
Sukker10.8 g
Protein34.33 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp lettsaltet vann* [2,5 dl | 5 dl] i en gryte. Tilsett ris, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til alt vann er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Riv ingefær fint. Press eller finhakk hvitløk. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. Grovhakk pak choi. Finhakk chili.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min. Tilsett pak choi, hvitløk og en skvett vann*, og stek i 1 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og overfør til en skål.

4

Varm opp en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Krydre laks med salt* og pepper* og stek med skinnsiden på pannen i  3-4 min. Vend fisken og stek i ytterligere 3-4 min. Overfør til en tallerken med skinnsiden vendt opp. VIKTIG: Laksen er ferdig stekt når kjøttet er matt i midten.

5

Bruk samme stekepanne igjen (skylles av først) og varm opp en skvett olivenolje* på middels høy varme. Tilsett Ga-Laksa, Curry-on og ingefær, og stek under omrøring i 1-2 min. Tilsett kokosmelk og en skvett vann*. La simre under omrøring i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett ris og grønnsaker på tallerkener. Topp med laks og karrisaus. Dryss over med chili.