HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprø Salattacos
topBanner
Sprø salattacos

Sprø salattacos

med krydret kjøttdeig og mild limerømme

Taco-tirsdag eller Taco-fredag? Du bestemmer! Vi steker kjøttdeig, løk, gulrot og paprika med vår ferdige krydderblanding, Tex-Mex, for perfekt tacosmak. Vi blander også rømme med limesaft for en ekstra twist. Vi bygger vår sprøe salattacos med hele salatblader, mais, kjøttdeig, grønnsaker, rømme og chili, og så er de klare til å nytes!

Tags:Under 650 kcalOne PanRask
Allergener:SulfitterSennepmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika, grønn

½ stk

Chili

1 stk

Løk

250 g

Kjøttdeig

5 g

Tex-Mex

30 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

150 g

Mais

1 stk

Hjertesalat

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier518 kcal
Energi (kj)2167 kj
Fett31.99 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater26.06 g
Sukker29.2 g
Protein31.15 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk løk. Skjær paprika i 1 cm biter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær lime i båter. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Hell væsken av mais. 

2

Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk, gulrot, paprika og kjøttdeig i 4-5 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

3

Tilsett mais, Tex-Mex, BBQ-saus [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, en klype chili og vann* [1/2 dl | 1 dl] og stek i ytterligere 2-3 min.  TIPS: Bruk så mye eller lite chili du ønsker.

4

Bland rømme [1/2 pakke, 2P], en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en skål.

5

Plukk bladene fra hjertesalat.

6

Anrett salatblader på tallerkener og fyll med kjøttdeigblanding. Drypp over rømme og strø over resterende chili. Server limebåter ved siden av. TIPS: Hvis du synes det er vanskelig å spise salattacos, kan du dele opp hjertesalaten og servere retten som en salat i stedet for.