Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Basilikum
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
4 g
Middelhavsdrøm
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Agurk
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
½ dl
Vann (steg 3)
etter behov
Sukker (steg 3)
1 stk
Egg (steg 2)
Sett ovnen på 240/220°C (varmluft). Kok opp vann* i en stor kjele. Grovhakk basilikum (spar noen blader til pynt).
Legg kylling mellom to stk bakepapir på et skjærebrett. Bank flate (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Bland panko og en stor klype salt* og pepper* i en dyp tallerken. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Paner kylling i egg og deretter i panko. Sett til side på en tallerken.
Ha nok olivenolje* til at hele bunnen er dekket i en stekepanne og varm opp til middels høy varme. Stek kylling inntil gyllen, 1-2 min på hver side. Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Skyll stekepannen og varm opp en skvett olivenolje* på middels varme. Tilsett hakkede tomater, Middelhavsdrøm, vann* [½ dl | 1 dl] og en klype sukker* og salt*. La simre i 3-4 min.
Topp kylling med halvparten av tomatsausen og dryss med mozzarella. Gratiner i ovnen i 10-12 min, eller inntil osten er smeltet og kylling gjennomstekt. Tilsett pasta i kjelen med det kokende vannet og kok i 8-9 min, eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra og tilsett resterende tomatsaus i kjelen med pasta.
Skjær tomat og agurk i 1 cm terninger. Bland agurk, tomat, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle.
Anrett pasta i skåler. Topp med sprø kylling og pynt med basilikum. Serveres med agurksalat ved siden av.