topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanskpanert halloumibowl

Spanskpanert halloumibowl

med persilleris og bravassaus

Drøm deg vekk til Spania med vår spansk-inspirerte oppskrift! Vi serverer panert halloumi på en seng av luftig persilleris, og fullfører retten med en frisk, grønn salat, i tillegg til de spanske klassikerne - bravassaus og aioli.

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Bladpersille

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Røkt paprikapulver

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 boks

Tomatpure

40 g

Ruccola

1 stk

Agurk

1 stk

Sitron

1 pose

Basilikum

½ g

Chiliflak

4 g

Hvitløksflørt

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Sukker til saus

1

Egg til panering

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1117 kcal
Energi (kj)4672 kj
Fett58.3 g
Mettet fett26.7 g
Karbohydrater100.7 g
Sukker13.1 g
Protein45.1 g
Natrium0.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered salat
2

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk basilikum.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Bland agurk, ruccola og basilikum i en stor skål.

Lag saus
3

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett Hvitløksflørt, chiliflak, sukker og tomatpure i 1-2 min, eller til velduftende.

Ta kjelen av varmen og sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek halloumi
4

Skjær halloumi i 2 cm store biter.

Pisk egg i en dyp tallerken.

Bland panko og en stor klype pepper i en ny dyp tallerken.

Tilsett mel i en tredje dyp tallerken.

Vend halloumi først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen. Krydre med salt og legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Lag salat
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Halver sitron.

Tilsett en skvett sitronsaft, salt og olivenolje i skålen med ruccola.

Bland persille i kjelen med ferdigkokt ris rett før servering.

Server
6

Anrett ris og salat i dype tallerkener.

Topp med halloumi, bravassaus og aioli.