Drøm deg vekk til Spania med vår spansk-inspirerte oppskrift! Vi serverer panert halloumi på en seng av luftig persilleris, og fullfører retten med en frisk, grønn salat, i tillegg til de spanske klassikerne - bravassaus og aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Bladpersille
250 g
Halloumi
150 g
Basmatiris
50 g
Panko paneringsmel
4 g
Røkt paprikapulver
40 g
Aioli
70 g
Tomatpure
40 g
Ruccola
1 stk
Agurk
1 stk
Sitron
1 stk
Basilikum
½ g
Chiliflak
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Paprika
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Sukker til saus
1 stk
Egg til panering
1 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til halloumi
1 ss
Olje til steking
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Finhakk basilikum.
Skjær agurk i tynne halvmåner.
Bland agurk, ruccola og basilikum i en stor skål.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett Hvitløksflørt, chiliflak, sukker og tomatpure i 1-2 min, eller til velduftende.
Ta kjelen av varmen og sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skjær halloumi i 2 cm store biter.
Pisk egg i en dyp tallerken.
Bland panko og en stor klype pepper i en ny dyp tallerken.
Tilsett mel i en tredje dyp tallerken.
Vend halloumi først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen. Krydre med salt og legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden, finhakk persille.
Halver sitron.
Tilsett en skvett sitronsaft, salt og olivenolje i skålen med ruccola.
Bland persille i kjelen med ferdigkokt ris rett før servering.
Anrett ris og salat i dype tallerkener.
Topp med halloumi, bravassaus og aioli.