Sørøst-asiatisk svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sørøst-asiatisk svinekjøtt

Sørøst-asiatisk svinekjøtt

med hvitløksris og stekte grønnsaker

Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige sterke aromatiske komponenter. Denne oppskriften er et godt eksempel på det! Hvitløksrisen passer seg selv mens vi steker svinekjøtt og grønnsaker med asiatiske krydder, og blander en kremet dressing med majones og soya.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Hvitløk

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Gulrot

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier686 kcal
Energi (kj)2870 kj
Fett24.34 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater72.13 g
Sukker10.1 g
Protein44.35 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Skjær agurk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Grovhakk pak choi.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min, til mør. Tilsett pak choi og stek i 2 min. Overfør til en skål.

Mariner kjøtt
4

Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland Ga-Laksa med olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Vend svinekjøtt i blandingen.

Stek kjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 2-3 min. Tilsett grønnsaker, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sukker [1 ts | 2 ts], til gjennomvarmet. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt og stekte grønnsaker. Drypp over noen klatter sesammajones. Pynt med agurk.