HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSørøst Asiatisk Svinekjøtt
topBanner
Sørøst-asiatisk svinekjøtt

Sørøst-asiatisk svinekjøtt

med hvitløksris og stekte grønnsaker

Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige sterke aromatiske komponenter. Denne oppskriften er et godt eksempel på det! Hvitløksrisen passer seg selv mens vi steker svinekjøtt og grønnsaker med asiatiske krydder, og blander en kremet dressing med majones og soya.

Tags:Barnevennlig
Allergener:SesamEggGlutenSoyaSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

200 g

Pak choi

1 stk

Agurk

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Hvitløk

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Gulrot

50 g

Svart sesammajones

(InneholderSesam, Egg, Gluten, Soya, Sennep)

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier686 kcal
Energi (kj)2870 kj
Fett24.34 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater72.13 g
Sukker10.1 g
Protein44.35 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Skjær agurk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Grovhakk pak choi.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min, til mør. Tilsett pak choi og stek i 2 min. Overfør til en skål.

4

Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland Ga-Laksa med olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Vend svinekjøtt i blandingen.

5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 2-3 min. Tilsett grønnsaker, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sukker [1 ts | 2 ts], til gjennomvarmet. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt og stekte grønnsaker. Drypp over noen klatter sesammajones. Pynt med agurk.