En av våre absolutte favoritter - sitronlaks, det vil si perfekt stekt laks, som får lov til å putre i en vidunderlig sitronbuljong! I dag får den velsmakende laksen selskap av ovnsbakte poteter og de deiligste grønnsakene, som sammen med balsamico gir dem en suveren balansert smak mellom søtt og syrlig!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
½ pose
Kruspersille
1 stk
Tomat
1 stk
Paprika
½ pose
Dill
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Rødløk
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ dl
Vann (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store båter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 2 cm tykke båter.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Fordel paprika, rødløk, tomat, sukker [1 ts | 2 ts], en stor skvett olivenolje og en klype salt og pepper på et stekebrett med bakepapir og bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, til tomatene er karamellisert.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk dill [1/2 pose, 2P] og persille [1/2 pose, 2P].
Del sitron i to. Skjær den ene halvdelen i tynne båter.
Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft, halvparten av dillen og persillen og en klype salt og pepper i en skål.
Når potetene har 10 min igjen, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.
Snu laksen og hell over sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss] og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i ytterligere 3-4 min, til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett laks, ovnsbakte poteter og grønnsaker på tallerkener.
Hell litt sitronkraft over laksen og pynt med resterende dill og persille.
Server aioli og sitronbåter på siden.