Sitronstekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt laks

Sitronstekt laks

med ovnsbakte grønnsaker og aioli

En av våre absolutte favoritter - sitronlaks, det vil si perfekt stekt laks, som får lov til å putre i en vidunderlig sitronbuljong! I dag får den velsmakende laksen selskap av ovnsbakte poteter og de deiligste grønnsakene, som sammen med balsamico gir dem en suveren balansert smak mellom søtt og syrlig!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

½ pose

Kruspersille

1 stk

Tomat

1 stk

Paprika

½ pose

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Rødløk

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier800 kcal
Energi (kj)3347 kj
Fett47.95 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater58.61 g
Sukker15.6 g
Protein32.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store båter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min

Bak grønnsaker
2

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 2 cm tykke båter. Skjær tomat i 2 cm biter. Fordel paprika, rødløk, tomat, sukker [1 ts | 2 ts], en stor skvett olivenolje og en klype salt og pepper på et stekebrett med bakepapir og bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, til tomatene er karamellisert.

Lag sitronbuljong
3

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill [1/2 pose, 2P] og persille [1/2 pose, 2P]. Del sitron i to. Skjær den ene halvdelen i tynne båter. Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft, halvparten av dillen og persillen og en klype salt og pepper i en skål.

Stek laks
4

Når potetene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

Tilsett buljong og smør
5

Snu laksen og hell over sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss] og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i ytterligere 3-4 min, til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

Server
6

Anrett laks, ovnsbakte poteter og grønnsaker på tallerkener. Hell litt sitronkraft over laksen og pynt med resterende dill og persille. Server aioli og sitronbåter på siden.