Sitronpepperkylling og brokkolisalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronpepperkylling og brokkolisalat

Sitronpepperkylling og brokkolisalat

med sprøtt bacon og kokte urtepoteter

Denne utsøkte oppskriften er ferdig på kun en halvtime, og er proppet full av herlige smaker. Skjem bort middagsgjestene med kylling krydret med sitronpepper og toppet med honning- og sennepsdressing, servert med persillevendte poteter på siden. Som tilbehør lager vi en luksussalat med brokkoli, eple, sprøstekt bacon og tranebær blandet i en kremet dressing av creme fraiche og majones.

Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

70 g

Bacon, terninger

250 g

Brokkoli

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 stk

Eple

10 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

400 g

Småpoteter

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Vann (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier978 kcal
Energi (kj)4092 kj
Fett61.3 g
Mettet fett25 g
Karbohydrater49.7 g
Sukker18.4 g
Protein50.2 g
Natrium0.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, tilsett smør [1 ss | 2 ss] og krydre potet med en klype salt og pepper.

Sett til side under lokk.

Stek kylling
2

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sitronpepper [1/2 pose, 2P].

Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Ovnsbak kylling og bacon
3

Legg kylling over på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.

Legg bacon [1/2 pakke, 2P] på den andre siden av stekebrettet.

Bak i ovnen i 12-13 min, til kylling er gjennomstekt og bacon er sprøtt.

Legg bacon over på en tallerken med kjøkkenpapir. La kjølne i 3-4 min før det tilsettes i salaten.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered salat
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i 1 cm store biter.

Skjær brokkolibuketter og stilk i 1 cm store biter.

Finhakk persille.

Bland salat
5

Bland creme fraiche [150g | 300g], majones [50g | 100g], vann [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper i en mellomstor skål.

Bland halvparten av creme fraiche-blandingen, brokkoli, eple, bacon og tranebær [1/2 pose, 2P] i en stor skål.

Topp ferdigkokt potet med persille.

Server
6

Anrett kylling, potet og brokkolisalat på tallerkener.

Topp kylling med honning- og sennepsdressing.

Server med resterende creme fraiche-saus som dipp.