Lyst på hyse og rotgrønnsaker til middag? I dag skal vi lage en nydelig variant av klassikeren, hvor vi dekker fisken i sitron og baker den i ovnen. Tilbehøret i dag er ovnsbakte rotgrønnsaker, spinat, gresskarkjerner og en kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
1 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
½ stk
Sitron
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 pose
Dill
30 g
Spinat
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
4 g
Panamat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet, pastinakk, rødbete og gulrot (uskrelt) i 2 cm båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med Panamat, en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.
I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Legg fisk i en ildfast form, legg på et par sitronskiver og bak i 12-15 min, til gyllen.
TIPS: Fisken er ferdig når den er matt i midten.
I mellomtiden, finhakk dill.
Skyll spinat.
Når grønnsakene har 5 min igjen i ovnen, strø gresskarkjerner over grønnsakene og bak ut tiden.
Bland spinat med grønnssakene rett før servering.
Anrett grønnsaker, gresskarkjerner og fisk på tallerkener.
Pynt fisk med dill og legg en klatt aioli på siden.
Press en skvett sitronsaft over retten.